Cum Să Păstrați Sosul Din Smântână Din Curdling

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Curdlingul poate să apară în orice produs lactat, deoarece proteinele de lapte se coagulează și se îngroașă împreună. Aceasta determină separarea coagulilor (bucățile de proteine) de lichidul rămas. Mai mulți factori pot provoca crăparea, inclusiv adăugarea de acid, tanin sau bacterii sau o temperatură ridicată de gătit. Smântână este deja puțin acidă. Produsele comerciale conțin bacterii care formează acid lactic, iar smântână de casă are adesea acid adăugat direct, sub formă de suc de lămâie sau oțet. Sucul de smantana se poate curata cand se face intr-un sos cald, dar puteti lua masuri pentru a preveni acest lucru.

Acidul lactic da smantana tangului

Pasul 1

Verificati agentii de curdling din reteta ta. Dacă adăugați acid, sub formă de suc de lămâie sau lime sau tanin, sub formă de cafea, ceai sau cartofi, încercați să nu încălziți sosul. Se va încălzi dacă se folosește frig ca o garnitură la alimente fierbinți.

Pasul 2

Încălziți ușor sosurile de smântână și nu le permiteți să fiarbă. Se amestecă în mod constant cu o lingură de lemn pentru a preveni ca sosul de pe baza tăvii să devină mai fierbinte decât restul.

Pasul 3

Adăugați o cantitate mică de făină la sosul dvs. de smântână. Acest lucru va ajuta la prevenirea colarenării. Făina acoperă proteinele și le împiedică să colecteze împreună

Pasul 4

Îndepărtați sosul complet de la căldură și amestecați energic pentru a reintroduce proteinele dacă sosul dvs. începe să curgă.

Pin