Cum Să Păstrăm Căpșunile Proaspete

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Căpșunile cu mare perisabilitate necesită refrigerare după ce au fost luate. Temperaturile scăzute ale frigiderului duc la creșterea lentă a bacteriilor și, de asemenea, prelungesc prospețimea. Din frigider, căpșunile durează doar o zi sau două. După tăiere, căpșunile nu vor dura câteva ore fără refrigerare. Indiferent dacă le alegeți din grădină sau le cumpărați, alegeți căpșuni care sunt coapte - roșii strălucitoare și lucioase - pentru că vor rămâne mai proaspete, mai mult.

credit: John Foxx / Stockbyte / Getty Images

Ca și

credit: LeonLON / iStock / Getty Images

Pentru a menține prospețimea și pentru a menține căpșunile coapte în lumină și lucioasă, nu clătiți căpșunile până nu sunteți gata să le mâncați. Usturoiul usturos se strică repede. Aruncați - nu depozitați - toate căpșunile care sunt mânjite, plictisitoare sau scânteiate. În cazul în care căpșunile au sucuri scurgeri, au pete albe sau verde, arată pete vizibile de mucegai sau tulpini de vârf maro, le aruncă afară.

Căpșuni întregi

Domeniul ideal de temperatură pentru depozitarea căpșunului este cuprins între 32 și 36 de grade Fahrenheit. Cele mai multe frigidere sunt setate la 40 F sau mai mici. Dacă frigiderul este mai mare de 36 F, căpșunile rămân în continuare în siguranță, dar pot fi stricate mai repede decât cele refrigerate la o temperatură mai scăzută. Depozitați căpșunile, tulpini verzi, intacte, într-un recipient închis cu clapetă sau într-o pungă de plastic parțial deschisă în sertar pentru mai mult de șapte zile. Verificați-le zilnic pentru orice fructe de pădure rasfatate și mâncați-le cât mai curând posibil.

Căpșuni tăiate

Înainte de tăierea căpșunilor, clătiți-le și scoateți tulpinile verzi cu un cuțit curat. Odată ce capsunile sunt tăiate, aerul și umiditatea încep să provoace deteriorarea căpșunilor și trebuie să depozitați căpșunile în frigider în decurs de două ore de la tăiere pentru a crește viteza bacteriană. Un recipient etanș sau o pungă de plastic închis păstrează căpșuni proaspete în frigider timp de până la trei zile.

Congelator proaspăt

Păstrați căpșunile mai mult timp înghețându-le. Înghețați căpșunile întregi în recipiente de depozitare etanșe sau în pungi de plastic pentru o perioadă de opt luni. Așezați căpșunile tăiate într-un recipient etanș sau o pungă de plastic și congelați cu zahăr granulat - aproximativ o jumătate de cești de zahăr pentru fiecare 1/2 litru de fructe de pădure. Căpșunile îndulcite, tăiate rămân proaspete în congelator timp de până la patru luni înainte ca calitatea să scadă.

Pin