De Ce Cafeaua Provoacă Mișcări Intestinale?

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Știm cu toții că cafeaua conține o anumită cantitate de cafeină. Unele produse conțin în mod evident puțin mai mult decât altele; depinde de marcă și de metoda de prelucrare a fasolei. Dar, indiferent de ce fel de cafea (chiar și decaf) pe care o preparați, cofeina va face parte din ceașcă. Acest stimulent bine cunoscut poate provoca contracția mușchilor din tractul digestiv, inclusiv colonul și chiar sfincterul. Atunci cand contractiile sunt inviorate, ca sa spunem asa, corpul tau, sau cel putin sistemul digestiv, va muta deșeurile pana cand va fi expulzat, producand o miscare intestinala.

credit: Kikovic / iStock / GettyImages De ce cafeaua provoaca miscarile intestinului

Stimulant

Diuretic

În timp ce cafeaua poate ajuta la stimularea mișcării intestinale, nu este neapărat un tratament pentru constipație. Deoarece cafeaua funcționează și ca diuretic, ceea ce înseamnă, în esență, că poate îndepărta lichidul din organism, poate duce la scurgerea lichidului dintr-un scaun și apoi să-l usuce mai departe, ceea ce face ca și mai dificil să treacă. Deci, dacă sunteți constipat, consumul de cafea ar putea agrava situația. Cu toate acestea, natura diuretică a cafelei nu este suficientă pentru a provoca constipație. În plus, vă poate determina o mișcare a intestinului la cineva care este "obișnuit".

Alte beneficii

Pe lângă faptul că vă păstrați treaz (și, eventual, provocați o mișcare intestinală), consumul de cafea are de fapt alte beneficii pentru sănătatea consumatorului mediu zilnic. Cafeaua conține unele proprietăți antioxidante, produse prin procesul de prăjire a fasolei. De asemenea, poate ajuta la reducerea riscului de diabet zaharat de tip Alzheimer și de tip 2. Există unele dovezi, potrivit Harvard Medical School, că cafeaua are chiar și unele proprietăți anti-cancer.

Resurse

Beneficiile de cafea surprinzătoare pentru sănătate Beneficii pentru sănătatea cafelei: cafeaua poate proteja împotriva bolilor

Pin