Rinichii Sănătoși Necesită O Dietă Plină Cu Alimente Cunoscute Pentru Reducerea Sau Limitarea Inflamației Sau Reducerea Oxidării Grăsimilor Și A Colesterolului. Această Oxidare A Grăsimilor Și A Colesterolului Creează Molecule Denumite Radicali Liberi. Radicalii Liberi Pot Fi Neutralizați De Alimentele Care Conțin Antioxidanți. Aceste Alimente Bogate În Antioxidanți Vor Promova Funcția Renală Sănătoasă, Reducând, De Asemenea, Riscul Bolilor De Inimă. În Plus, O Dietă Sănătoasă Renală Este Una Cu

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Conopidă

credit: Polka Dot /

Mananca conopida, o leguma crucifera, este umpluta cu acid folic sanatos, fibre si antioxidanti. Antioxidanții reduc cantitatea de inflamație din organism, care ajută funcționarea corectă a rinichilor. Potulul din conopidă este cunoscut pentru a preveni pietrele la rinichi. Pietrele la rinichi pot duce la infecții renale și, eventual, la afecțiuni renale cronice. Mananca conopida cruda cu o baie hummus sau aburi cu o stoarcere de lamaie. De asemenea, conopida este delicioasa, distrusa cu smantana slaba si patrunjel proaspat.

Credit: Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images Ardei rosu

Ardeii rosii sunt foarte scazut in potasiu, hrana pentru a include în dieta ta pentru un rinichi sănătoși. Împachetate cu acid folic și fibre, ardeii roșii sunt delicioase consumate crude ca o gustare sau cubulete și aruncate cu o salată verde. Ardeii roșii prăjiți sunt o completare perfectă a unui sandwich înfășurat sau ca parte a unui omlet.

Mere

credit: Creatas Images / Creatas / Getty Images Apple

Merele sunt un plus excelent pentru o dietă sănătoasă pentru rinichi. Ele sunt umplute cu compuși antiinflamatori, care sunt cruciale pentru un rinichi sănătos. Asigurați-vă că mâncați pielea. Pielea mărului este plină cu fibră solubilă. Dați mere și puneți pe salată sau mâncați felii de mere cu o linguriță de unt de arahide.

Cranberries

Credit: Jupiterimages / Comstock / Getty Images cran

Consumați produse care conțin afine pentru un rinichi sănătos. Compușii din merișor împiedică aderarea bacteriilor la peretele vezicii urinare. Dacă bacteriile se lipesc de pereții vezicii urinare, pot călători în rinichi care promovează infecția. Bea un pahar de suc de merișoare neîndulcit dimineața sau includeți-l într-un smoothie cu alte fructe de rinichi cum ar fi afine.

Pește

credit: Jupiterimages / Comstock / Getty Images pește

3 acizi grași, cum ar fi somonul sau heringul. Acesti acizi grasi sunt cunoscuti pentru a reduce inflamatia, ceea ce le face foarte rinichi. Coaceți somonul cu o stoarcere de lămâie sau somon de fulgi deasupra unei salate de spanac.

Pin