Cum Să Gătești Ciuperci Portabella

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Portabella, numită și portobello, este o ciupercă cultivată pe larg în rețetele vegetariene. Este cunoscut pentru textura sa de carne și mărimea generoasă. Capacele mari și plate și branhiile deschise fac din aceste ciuperci candidați excelenți pentru grătar și prăjit, precum și pentru sauri.

Selectați ciuperca potrivită. Portabellas sunt ciuperci mari, maro și pot fi găsite în cele mai multe magazine de bacanie. Căutați portabile solide, pline și ferme pentru rezultate optime. Portabelurile sparte sau alunecoase indică descompunerea și, prin urmare, ar trebui evitate. Gourmet Sleuth recomandă păstrarea ciuperci nu mai mult de cinci până la șase zile pe o coală acoperită în frigider. Odată gătit, portabella poate fi depozitată în pungi de congelare în congelator. Îndepărtați tulpinile înainte de a găti.

Pentru a gratina o portabella, periați ușor cu ulei și sezon cu mirodenii cum ar fi sare și piper. Utilizați fie un grătar electric sau cu gaz și puneți ciupercile condimentate pe plăcile de grătar. Grătar pentru aproximativ cinci până la șapte minute pe fiecare parte pentru rezultate optime. Dacă folosiți un grătar electric interior, nu este necesar să răsuciți ciupercile.

Pentru a savura o portabella, decideți dacă să tăiați, să tăiați sau să lăsați ciupercile întregi. Spălați ciuperca într-o tigaie cu unt sau ulei (de obicei, câteva lingurițe) la căldură medie până la gătit, sau aproximativ cinci minute. Agitați panoul periodic până când sucurile sunt eliberate și culoarea portabelelor. Se condimentează cu sare, piper și ierburi pentru gust, sau se topește portabella cu alte alimente, cum ar fi ceapa și ardeii.

Pentru a coace portabilele, preîncălzi cuptorul la 425 grade F. Pensulele se spală ușor cu ulei de măsline pe ambele părți. Cu capacele în sus, puneți-le pe o foaie de copt și coaceți timp de aproximativ 20 până la 25 de minute. Cuptoarele cu prăjituri pot fi folosite ca aperitive sau mâncăruri.

Pentru a crea o ciupercă portabella, încălziți 2 linguri. de unt sau ulei de măsline la foc mediu într-o tigaie mare. Adăugați aproximativ 1 lb. de ciuperci portabella și agitați adesea până când ciupercile își eliberează și reabsorbesc sucurile. Adăugați 1 ceașcă de cremă groasă, două căței de usturoi, sare și piper. Simmer până când sosul este îngroșat. Adăugați condimente cum ar fi cimbrul și patrunjelul, dacă doriți.

Pin