Ce Se Întâmplă Cu Bananele Înmuiate În Sucul De Lămâie?

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Îndepărtarea coajelor de protecție de pe o banană, tăierea ei și lăsarea fructului expus la aer produce un rezultat maro, neappetizat. Bucătarii care adaugă banane decojite și decupate la rețete, cum ar fi salate de fructe, le pot înmuia în suc de lămâie pentru a-și păstra culoarea și consistența fermă. Acidul citric din sucul de lămâie încetinește procesul natural de oxidare care apare atunci când bananele decojite sunt lăsate expuse la aer pentru o perioadă lungă de timp.

Sucul de lămâie împiedică ca bananele să devină maronii

Bananele expuse la aer

coaja unei banane pastreaza partea comestibila a fructului protejata de efectele expunerii la aer. Peel și mănâncă imediat o banană și probabil că veți observa că nu se va rumeni. Se taie o banana decojita pentru a fi adaugata la o reteta, cum ar fi o salata de fructe sau o placinta de banane, dar fructele se vor marunti deoarece sunt expuse oxigenului in aer.

De ce bananele devin maro

banana devine maro, deoarece aerul oxidează enzimele din fructe, ceea ce reprezintă modul natural de protecție a fructelor și de a face animalele greu de atras. Când coajați și tăiați o banană, celulele se rup și substanțele chimice cunoscute sub numele de fenoli și enzime reacționează reciproc și oxigenul aerului pentru a produce o reacție biochimică care are ca rezultat rumenirea fructelor. Această reacție se numește brânză enzimatică.

Acidul citric din sucul de lămâie scade pH

Sucul de lămâie conține acid citric și are un pH scăzut, ceea ce înseamnă că este acid. Sucul acid de lămâie deformează enzimele din banană, cunoscute sub numele de polifenol oxidaza, și împiedică apariția brânzei enzimatice. Alte acizi cu pH scăzut vor opri fructele de la rumenire, dar sucul de lămâie are o aromă plăcută și este un discontinue în majoritatea bucătăriilor casnice.

Vitamina C a sucului de lămâie împiedică Browning

Un alt atribut al sucului de lamaie este vitamina C ridicată conţinut. Vitamina C este un antioxidant natural și va împiedica reacția oxigenului din aer cu fenolii de banane.

Pin