6 Alimente Care Pot De Fapt Curăța Dinții

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Aveți nevoie să vă împrospătați, dar să nu aveți nici o periuță de dinți? Sau ai avut doar un pahar de vin rosu si ai nevoie sa albesti acei dinti colorati de vin? Din fericire, există unele alimente care pot ajuta.

Credit: Twenty20

De obicei, ceea ce mâncăm și bem ne poate afecta dinții: gândiți-vă la cafea, sucuri și alimente dulci. Toate acestea pot provoca pete, pot crește placa și smoală emaila. Așadar, o bună rutină dentară, cum ar fi periajul și folosirea aței dentare de două ori pe zi și obținerea controalelor regulate la medicul dentist, este esențială pentru protejarea albului tău perlat. Totuși, în perioada dintre cele două, poți păstra cu ușurință gura proaspata si curata, fiind mai atenta la ceea ce se afla pe farfuria ta. Iată cinci alimente care pot acționa ca o periuță de dinți personală. În plus, ele sunt foarte bune pentru tine!

Țelină și morcovi

Gândiți-vă la alimentele "crocante" aici. "Țelina și morcovii sunt bune pentru îndepărtarea resturilor din dinți în timpul zilei datorită conținutului lor de fibre. În special, țelina este de obicei mestecată pentru mult mai mult timp, ceea ce înseamnă că fibra va petrece mai mult timp curățând dinții", spune Kelly R. Jones MS, RD, CSSD, LDN

Iaurt

"În timp ce iaurtul conține probiotice care sunt bune bacterii, produsele lactate acoperă și gura", spune Jones. Laptele poate fi bun pentru dinți. (Mai multe motive pentru a combina vinul roșu și brânza!) "Calciu și proteine ​​din lapte sunt bune pentru rezistența smalțului", spune Jones. Cu toate acestea, aveți grijă de iaurturi zaharoase. "Daca este indulcit, se poate hrani cu usurinta bacteriile productive de acid", spune Jones.

Bok Choy

"Verzii crunte sunt bine sa va curatati si dintii, dar in special bok choy furnizeaza calciu pentru a va intari dinti si email elimină niște resturi pe măsură ce mestecați ", spune Jones. Încercați să faceți o prăjitură de prăjit sau o felie de pește pentru o masă ușoară de week-end și să vă alăturați cu câteva alte verde cu frunze sau cu o altă proteină slabă.

Mere

Din nou, datorită texturii clare și crizelor, merele pot fi o dinți totală înălbitor. "Merele sunt excelente pentru curățarea dinților datorită conținutului de fibre, mai ales atunci când pielea este în contact și vă mușcați în ea, în timp ce mâncați-o după ce a fost tăiată", spune Jones. Această fibră vă va proteja dinții, deci asigurați-vă că veți obține suficientă fibră în timpul zilei pentru a îmbunătăți igiena dentară globală. În plus, vă va ține mai mult mai mult!

Plante

Iată mai multe motive să mâncați patrunjelul pe farfurie când vă aflați la un restaurant. "Ierburile, cum ar fi oregano, cilantrul și patrunjelul, conțin agenți anti-bacterieni, deci sunt minunați să adăugați la orice fel de mâncare", spune Jones. Aceste proprietăți anti-bacteriene vor menține dinții curățiți și pot îndepărta cu ușurință plăcuța și resturile într-un vârf. Adăugați la salate, supe sau bucăți de carne, cum ar fi un somon ierbos prăjit.

S-ar putea să vă placă și: acest lucru ar putea fi cheia unui zâmbet mai alb

Pin