Cum Să Vă Preveniți Tortul De La Crack

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Una dintre cele mai cunoscute probleme de coacere a tortului, atât pentru amatori cât și pentru profesioniști, este tendința prăjiturilor de a pufa și de a crapa în mijloc. La cel mai blâns, acest defect - cunoscut sub numele de "doming" sau "încoronare" - este un mic inconvenient. Suprafața rotunjită poate fi tăiată, dacă este necesar, pentru a alinia tortul pentru decorare. Dacă tortul tău este suficient de puternic pentru a sparge, pe de altă parte, poate fi un semn al unor probleme mai importante în rețeta sau în tehnica ta. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le verificați pentru a evita această problemă:

credit: Milkos / iStock / GettyImages cum să împiedicați tortul tău să se spargă

Temperatura în primul rând

Extreme doming și cracking sunt adesea rezultatul coacerii tortului la o temperatură prea ridicată. Zona periferică se gătește și se întărește prea repede, lăsând crusta tortului fără suficientă flexibilitate pentru a face față creșterii tortului. În consecință, mijlocul izbucnește prin crusta fixă ​​și cauzează fisuri. Termostatele din domiciliu sunt rareori complet exacte, deci este un bun punct de plecare pentru rezolvarea problemelor. Achiziționați un termometru ieftin pentru cuptor și utilizați-l pentru a verifica precizia cuptorului. Cuptorul dvs. ar putea rula 10 la 25 de grade Fahrenheit peste temperatura setată și o variație de până la 50 F este departe de a fi mai puțin frecventă. Reduceți temperatura cuptorului în mod corespunzător.

Tigăletele

Tăvile dvs. de tort pot provoca dificultăți similare, în funcție de material și de culoarea lor. Ghivecele grele și întunecate tind să absoarbă mai multă căldură din cuptor și să le transmită băuturii dvs. de tort cu o verșă care ar putea fi lăudabilă în alte circumstanțe. Din păcate, efectul - încă o dată - este un tort gălbenuș și crăpat. Trecerea la panouri ușoare sau reducerea temperaturii cuptorului cu 10 până la 25 F poate ajuta. De asemenea, este importantă plasarea în plasă, deoarece un tort pe coșul superior al cuptorului este mai predispus la crăpare decât la un singur foc în mijloc.

Efectul de izolare

De asemenea, este posibil să se minimizeze coacerea ineficientă prin producerea de fisuri tortul tortului cu un strat de izolație. Majoritatea magazinelor și magazinelor de bucătărie vând benzi izolate destinate ambalării în jurul torturilor. Acestea inhibă transferul de căldură din cuptorul dvs. în aluat, ajutând prăjitura să se coace uniform de la margini până la centru. Fâșiile împiedică întărirea prea rapidă a zonelor periferice, dând o suprafață în cea mai mare parte fără crăpături. Tigăle de tort de silicon se izolează și de aluat și pot fi deosebit de utile pentru rețetele care au un gust minunat, dar sunt încăpățânați să gătească.

Umiditate, grăsimi și rădăcini

Dacă temperatura cuptorului este corectă și deja utilizați lumina - tigăi colorate, este posibil să trebuiască să te uiți în castronul tău de amestecare pentru a rezolva problemele tale. Uneori, aluatul dvs. este pur și simplu prea rigid. Adăugarea unei cantități modeste de apă sau lapte - la fel de puțin ca o lingură - poate avea uneori efectul dorit, umezind aluatul și menținându-l moale pentru încă câteva minute. Alternativ, creșterea untului sau a uleiului cu o lingură sau două poate contribui, de asemenea, la prevenirea crăpării, prin înmuierea crustei și prin lubrifierea glutenului care conferă tortului textura sa. Un tort cu prea multă pudră de copt sau sifon poate crăpa chiar și atunci când este corect ars, reducându-vă astfel puțină ușurință, este o altă opțiune.

Prea tare

Dacă tortul dvs. continuă să crăpească după abordarea acestor alte variabile, să fie dezvoltarea glutenului. Proteinele care formează gluten în făină vă ajută să dați tortului structura sa, dar prea multă gluten poate face să fie uscată, piezoasă sau predispusă la fisuri. Făina de uz general poate varia în ceea ce privește conținutul său de gluten, deci încercați să preparați făină de tort fină, cu conținut scăzut de gluten. Făina de patiserie este o alternativă bună, într-o mâncare sau un înlocuitor prin eliminarea a 4 linguri de făină din fiecare ceașcă și înlocuirea acesteia cu 2 linguri de amidon de porumb. Pentru a minimiza producția de gluten în timpul amestecării, bateți sau amestecați aluatul la fel de mult ca și rețeta sugerează, și nu mai mult.

Pin