Alimente Cu Acid Citric Și Folie De Staniu

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Alimente bogate în acid citric - adesea cele care conțin fructe citrice sau sucurile lor - pot decolora folia de staniu. Datorită acidității sale, acidul citric poate cauza găuri mici în folie. În unele cazuri, se poate schimba și culoarea. În timp ce se pare că nu este posibil, această reacție nu face ca alimentele dvs. să fie nesigure pentru a mânca.

credit: Eising / Photodisc / Getty Images Pentru a evita perforarea, puneți felii de citrice între alte alimente astfel încât să nu atingă folia directă. și aluminiu

Alimentele acide, cum ar fi sosul de roșii, oțetul și fructele citrice și sucurile lor, uneori pot reacționa cu folia de aluminiu. Această reacție nu se va întâmpla întotdeauna - și poate fi dificil să aflăm când va fi și când nu se va întâmpla - dar acizii determină ca aluminiu să se rupă în sarea de aluminiu. Sare de aluminiu este inofensivă și este sigură de mâncare.

Cum să evitați reacțiile

Pentru a evita riscul ca folia dvs. de aluminiu să reacționeze la acidul citric, puteți să vă periați folia cu un strat subțire de ulei, în acizi. În unele cazuri, cum ar fi cu pachete de folie pentru fileuri de pește individual coapte, puteți folosi hârtie de pergament în locul foliei. Dacă îți acoperi doar hrana pentru depozitare, folosește folia de plastic în locul foliei. Folia este mai probabil să reacționeze la acidul citric atunci când este expusă la acesta pentru perioade lungi de timp sau în concentrații ridicate.

Nu numai citrice

Acidul citric nu este singurul element care poate reacționa cu folia de aluminiu. Alimentele sărate și condimentate pot provoca, de asemenea, o reacție similară. De asemenea, aluminiul, atunci când este expus la alte metale și în prezența umezelii, poate dezvolta mici găuri și decolorare. Evitați utilizarea foliei dacă folosiți vase de argint, oțel inoxidabil sau fier. În schimb, folosiți vase de sticlă, ceramică sau aluminiu, dacă trebuie să folosiți folie de staniu.

Gătit cu fructe citrice și folie

Dacă trebuie să utilizați împreună folie de staniu și citrice împreună, atunci când adăugați acidul citric poate afecta dacă apare o reacție cu folia. Cu cât folia este expusă mai mult la acidul citric, cu atât mai mare este șansa unei reacții. Din acest motiv, luați în considerare adăugarea sucului de lămâie sau de lime la sfârșitul procesului de gătire. Acest lucru vă ajută să vă păstrați aroma de citrice luminată și în prim-planul vasului și, de asemenea, să minimalizați șansele unei reacții. Dacă aveți nevoie să gătiți pentru perioade lungi de timp cu citrice și folie, aranjați-vă alimentele astfel încât să existe un tampon. De exemplu, dacă faceți pachete de folie cu fileuri de pește cu felii de lămâie și portocală, puneți peștele în partea de jos, feliile de citrice deasupra și acoperiți-le cu ceapă, astfel încât citricele să nu atingă folia directă.

Pin